"Sanduke pretvaram u autobuse": Čudan hobi potencijalnog premijera

Zadovoljstvo koje nastaje tokom slobodnog vremena, najbolji je pokazatelj kvaliteta našeg života.

Život

Izvor: B92

Sreda, 26.06.2019.

16:50

Foto: Getty/Luke Dray

U 21. veku svaki sat slobodnog vremena nema cenu. Zato slobodno vreme koristimo za uživanje, ali i za stvari koje volimo da radimo.

Poznate ličnosti slobodno vreme koriste na različite načine. Pa tako bivši britanski premijer Dejvid Kameron voli da igra tenis, Tereza Mej da kuva, a Boris Džonson, favorit u trci za britanskog premijera, rekao je da se opušta praveći makete autobusa od starih drvenih sanduka koje potom prefarba.

"Pravim makete autobusa. Pronalazim stare drvene sanduke koje prefarbam", rekao je Džonson (55) novinaru jednog britanskog radija koji ga je pitao da li ima hobi.

Džonson je rekao da su to stari drveni sanduci u kojima su se nekada nalazile boce vina jer imaju pregrade.
Foto: Getty/Luke Dray
"Ja ih pretvorim u autobus i slikam putnike koji se dobro zabavljaju u prelepom autobusu koji malo zagađuje, kao što ih ima na ulicama Londona", dodao je Džonson.

Njegov odgovor je začudio Britance. "Zaista je čudno. Pitamo Borisa Džonsona, koji će verovatno biti naredni britanski premijer, kako provodi slobodno vreme, a gledajte šta odgovara....

Toliko je čudno da hipnotiše", rekao je profesor sa Univerziteta UCL Brajan Klas.

Britanski pisac Sajmon Blekvel drugačije tumači izjavu koja prvenstevno znači: "Mogu bukvalno da kažem bilo kakvu neverovatnu glupost, a opet ću biti premijer".

Neki su se zapitali da li je to uopšte tačno, ali je Nimko Ali, prijateljica Džonsonove partnerke potvrdila da je videla Džonsona kada se bavi tim hobijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: