Tokom ove scene svi su se naježili: Deneris se za ovaj govor spremala gledajući diktatore

Glumica Emilija Klark briljantno je odigrala ulogu Majke zmajeva Deneris Targerijan u seriji "Igra prestola", a u poslednjem govoru pred svojom vojskom, kojoj se obraćala na visoko valirijskom jezikom, zvučala je kao pravi diktator.

Život

Izvor: B92

Sreda, 22.05.2019.

12:43

Tokom ove scene svi su se naježili: Deneris se za ovaj govor spremala gledajući diktatore
Foto: Getty/Kevin Winter / Staff

U intervjuu za Varajeti, Emilija je otkrila da se dugo spremala za ovu ulogu i da je gledala govore nacističkog vođe Adolfa Hitlera, prenosi Sputnjik.

Da bi se pripremila za ovaj poslednji veliki govor morala je da nauči izmišljeni jezik - i valirijski i dotrački.

"Da bih se pripremila za ovaj govor, gledala sam mnoge video-snimke - sad čini se smešnim - diktatora i moćnih lidera koji su govorili drugačijim jezikom od onog koji ja govorim, kako bih videla da li mogu da razumem šta pričaju. I stvarno sam mogla! Stvarno možete da razumete šta je***o Hitler govori", rekla je i dodala: "Ako verujem u svaku reč koju izgovorim, publika neće morati mnogo pažnje da obraća na prevod."

Deneris je ovaj težak govor, u kojem je najavila da se neće smiriti dok ne oslobodi (čitaj pokori) ostatak sveta, održala nakon što je spalila Kraljevu luku.

Kako se završila jedna od najgledanijih serija današnjice i sve o reakcijama na poslednju sezonu čitajte OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: