Ruski seljak ustrelio sibirskog tigra

Ruski seljak ubio je sibirskog tigra u blizini Habarovskog na dalekom istoku Rusije nakon što je životinja ušla u štalu i napala njegovu kravu, objavile su vlasti te zemlje.

Život

Izvor: B92

Petak, 22.03.2019.

18:00

Ruski seljak ustrelio sibirskog tigra
Foto: izanbar / depositphotos.com

Tigar je prvo napao kravu a potom je krenuo prema seljaku koji je pokušao da ga otera.

Sibirski tigar strogo je zaštićena vrsta koja živi na malom pograničnom području između Rusije, Kine i Severne Koreje. Procenjuje se da u divljini živi još svega 500 sibirskih tigrova.

Zbog krivolova, vlasti sprovode istrage o svakoj usmrćenoj jedinki. Krivolovci ubijaju tigrove zbog krzna, zuba i drugih delova tela.

Prema vlastima, ubijenom tigru nedostajali su zubi, a telo je zaplenjeno radi istrage.

Stručnjaci veruju da je tigar bio slab i verovatno je ušao u dvorište u potrazi za hranom.

"Prirodni strah od grabežljivaca doveo je do ovog tužnog ishoda", kazao je direktor centra za sibirske tigrove Sergej Aramiljev.

Poslednji slučaj ubijanja tigra u samoodbrani desio se u tom regionu 2012. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: