2Cellos: Nakon koncerata opuštali smo se uz Šabanovu pesmu

Među slavnim ličnostima koje je pogodila smrt Šabana Šaulića, našao se i Luka Šulić, član hrvatskog dua "2 Cellos", koji se na svojoj priči na Instagramu oprostio od njega rečima: "Počivaj u miru kralju. Hvala na svemu". Šulić je potom objavio njegovu pesmu "S namerom dođoh u veliki grad".

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.02.2019.

08:25

2Cellos: Nakon koncerata opuštali smo se uz Šabanovu pesmu
Foto: Printscreen YouTube/RTS Zabavni program

Šulić i Stjepan Hauser su u više navrata govorili da obožavaju Šaulića i čak se nakon svojih koncerata opuštaju uz njegovu pesmu "S namerom dođoh u veliki grad".

Iako su izgradili velike karijere svirajući muziku koja pripada potpuno drugačijem muzičkom žanru od onog u kome je dominirao Šaban Šaulić, članovi duo "2 Cellos" nikada nisu krili simpatije koje su gajili prema njemu.

Pesma "S namerom dođoh u veliki grad" za Šulića ima posebnu vrednost.

"Ova pesma mi je omiljena još iz školskih dana. Iz Maribora sam se otisnuo u svet zbog školovanja i tu pesmu sam puštao i posle koncerata. Trebalo je da je sviram na Šabanovom koncertu u Areni, ali zbog turneje nije došlo do toga", izjavio je Šulić za “Blic ženu”.

Članovi grupe "2 Cellos" su često izjavljivali da obožavaju Šaulića, pa je uoči njihovog koncerta 2015. godine na konferenciji na novinare kralj narodne muzike rešio da ih iznenadi.

"Mi vas obožavamo. Da li može jedan selfi? Rado slušamo vašu pesmu 'S namerom dođoh u veliki grad' i tako se opuštamo nakon naših koncerata", rekli su tada uglas Šulić i Hauser.

Iako je uglavnom Šulić taj koji je uvek isticao da privatno voli da sluša Šaulićeve pesme, i Hauser ga je jako cenio kao umetnika.

"Šaban je srpski Mocart. Njegove pesme bismo vrlo rado svirali na svojim koncertima klasične muzike", rekao je pre par godina Hauser u izjavi domaćim medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: