Zašto su se svi smejali Glen Klouz i Majklu Daglasu na dodeli Oskara?

"Jedne večeri sam vozila gradom, bio je petak i bilo je mnogo parova na ulici. Gledala sam kroz prozor i mogla sam da osetim uzbuđenje između njih, osećaj intimnosti", rekla je glumica i dodala da se oseća kreativno, seksualno i poletno kao što se osećala pre mnogo godina.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.01.2019.

19:00

Zašto su se svi smejali Glen Klouz i Majklu Daglasu na dodeli Oskara?
Foto: Getty

Legendarna glumica Glen Klouz rekla je da čezne za vremenom kada će joj neko reći: "Ovo je odličan film", umesto: "Ovo je odličan ženski film".

"Kada se ženama pruži prilika, pojavi se toliko sjajnih priča. Čeznem za danom kada će neko reći: 'Ovo je odličan film', umesto 'Ovo je odličan ženski film'. Moramo da ističemo pitanje osnaživanja žena zato što ono neće postati deo naše kulture ukoliko se ne budemo izborili da tako bude", rekla je Glen Klouz.

Poznata glumica bila je nominovana za Oskara čak šest puta, a u susret ovogodišnjoj dodeli prestižne nagrade - za koju će, po svoj prilici, ponovo biti nominovana za ulogu u filmu "The Wife", za koju je ove godine dobila i Zlatni globus - u razgovoru za Gardijan ona se prisetila dramatične noći 1988. godine, kada je bila nominovana za ulogu u filmu "Fatalna privlačnost". Ona je na dodelu nagrada te večeri, pošto je bila u drugom stanju, došla sa svojim ginekologom i njegovom suprugom.

"Članak mi je bio slomljen, takođe. Kasnili smo, bila je užasna gužva i morali smo da izađemo iz limuzine i pretrčimo parking, a usput sam izgubila naušnicu, pa je neko morao da se vrati i pronađe je", ispričala je sedamdesetjednogodišnja Klouz.

"Kada smo Majkl Daglas i ja izašli da najavimo nagradu, svi su počeli da se smeju zato što sam bila u već poodmakloj trudnoći, a u filmu 'Fatalna privlačnost' mu sve vreme govorim: 'Rodiću tvoje dete!'" U hit filmu "Fatalna privlačnost" iz 1987. godine, Glen Klouz glumila je poremećenu, osvetoljubivu ljubavnicu, ali je godinama kasnije istakla da žali zbog te uloge, smatrajući da je njen portret Alekse Forest doprineo dodatnom stigmatizovanju mentalnih bolesti u javnosti.

Ovaj film označio je, međutim, prekretnicu u načinu na koji je javnost percipirala glumicu. Jedva se izborila da igra Aleks pošto su producenti smatrali da ona nije dovoljno seksi za tu ulogu. Njena seksualnost je na neki način centralna tema i u novom filmu "The Wife". Ona je u razgovoru za Gardijan ispričala da je sa kolegom prvo snimila upravo scenu seksa kojom se film otvara. Na konstataciju da je revolucionarno videti dvoje glumaca koji u svojim sedamdesetim imaju glasni, prljavi seks, ona je istakla da je jedan od najvećih mitova da se seksualnost gasi s godinama.

"Jedne večeri sam vozila gradom, bio je petak i bilo je mnogo parova na ulici. Gledala sam kroz prozor i mogla sam da osetim uzbuđenje između njih, osećaj intimnosti", rekla je ona i dodala da se oseća kreativno, seksualno i poletno kao što se osećala pre mnogo godina.

"To je možda i pomalo ironično, pošto često razmišljam o tome koliko mi je vremena ostalo, a ima još toliko stvari koje želim da uradim. Ironija je da počinjemo da se osećamo udobno u svojoj koži tek na zalasku života, ali se nadam da će biti vremena da makar malo u tome uživam", rekla je glumica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: