Otkrivena nova vrsta: Zariva glavu u pesak, a ime je dobila po Trampu

Novootkrivena amfibija koja voli da zarije glavu u pesak nazvana je po američkom predsedniku Donaldu Trampu zbog njegove politike prema klimatskim promenama. Dermophis donaldtrumpi je otkriven u Panami, a naziv mu je osmislio Ejdan Bel, prvi čovek kompanije Enviro Build koja se bavi proizvodnjom održivih materijala.

Život

Izvor: B92

Sreda, 19.12.2018.

09:45

Otkrivena nova vrsta: Zariva glavu u pesak, a ime je dobila po Trampu
Foto: Printscreen Youtube

Za privilegiju da imenuje novu vrstu, kako navodi Bi-Bi-Si (BBC), ta kompanija je morala da plati 25.000 dolara. Cilj je bio skretanje pažnje javnosti na klimatske promene.

Bel je rekao da je otkriveni organizam naročito podložan uticajima klimatskih promena i da je u opasnosti da izumre zbog Trampove politike po ovom pitanju.

Malo, slepo stvorenje je tip vodozemca koji uglavnom živi pod zemljom, a Bel je očigledno pronašao zajedničku crtu u njegovom ponašanju i ponašanju Donalda Trampa, navodi BBC. Tramp, kada ne želi da sluša o naučnom konsenzusu o klimatskim promenama, zabije glavu u pesak, smatra Bel.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: