Princ Stefan Karađorđević kršten danas u Beogradu FOTO

U crkvi Svetog Andreja Prvozvanog u Kraljevskom kompleksu na Dedinju u Beogradu, danas je kršten princ Stefan, sin princeze Danice i princa Filipa Karađorđevića.

Život

Izvor: B92

Subota, 15.12.2018.

17:08

Princ Stefan Karađorđević kršten danas u Beogradu FOTO
FOTO: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Princ Stefan, kojeg je krstio patrijarh Irinej, rodio se 25. februara ove godine, a u njegovu čast se tada oglasilo 49 zvona Hrama Svetog Save u Beogradu.

Zvona crkve Svetog Đorđa na Oplencu i manastira Žiče takođe su oglasila rođenje prvog muškog deteta Kraljevske porodice u Srbiji nakon 90 godina, kada je u Beogradu rođen princ Tomislav, brat nekadašnjeg kralja Petra II.

Princ Stefan je na krštenju nosio kršteno odelo koje je nosio kralj Petar II na dan svog krštenja 1923. godine u Beogradu i čiji je kum je bio britanski kralj Džordž V.

Kršteni kumovi princa Stefana Karađorđevića su princ Aleksandar (brat blizanac princa Filipa), Petra Lazarevic i Dušan Antunović, dugogodišnji porodični prijatelji prinčevskog para, princa Filipa i princeze Danice.
FOTO: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC
Krštenju su prisustvovali i princ Aleksandar i princeza Katarina, a među brojnim zvanicama bile su i vlasnica Opere i Teatra Madlenijanum Madlena Cepter i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

184 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: