Zašto ruski parlament organizuje takmičenje za najbolju rep pesmu?

Ruski parlament najavio je takmičenje za najbolju rep pesmu, usred mera protiv savremene muzike koje su podsetila na cenzuru umetnosti iz sovjetskih vremena.

Život

Izvor: B92, Beta

Petak, 14.12.2018.

08:00

Zašto ruski parlament organizuje takmičenje za najbolju rep pesmu?
Foto: Thinkstock

Desetak repera je nedavno imalo otkazane nastupe posle upozorenja zvaničnika koji tvrde da takva muzika promoviše pogrešne vrednosti. Najmanje tri muzičara su pritvorena.

U simboličnom gestu pomirenja, Državna duma je najavila da će organizovati takmičenje za najbolju rep pesmu na temu putovanja u Rusiji. Pobednik, prema poslaniku Mihailu Degtjarevu, osvojiće put po ruskim gradovima.

Rep je jedan od najpopularnijih muzičkih žanrova među ruskom omladinom zahvaljujući otvorenom predstavljanju svakodnevne realnosti i oštroj kritici vlasti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: