Srpski muzičar ima milione pregleda u Kini: "Mislio sam da je šala"

Dvadesetšestogodišnji Luka Ivanović, poznatiji kao Luke Black, veoma je popularan čak u dalekoj Kini. Svoje prve muzičke korake napravio je još kao tinejdžer u rodnom gradu Čačku.

Život

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2018.

16:00

Srpski muzičar ima milione pregleda u Kini:

Potreba za životom u većoj sredini i više mogućnosti dovode ga u Beograd, gde počinje da studira Engleski jezik i književnost.

Poseban talenat za pisanje pesama, izvođenje i produciranje muzike dovodi ga u kontakt sa svetskom izdavačkom kućom Univerzal mjuzik (Universal Music Group), sa kojom potpisuje ugovor kao prvi srpski izvođač kome je to pošlo za rukom.

A od tada, sve u Lukinom životu ide uzlaznom putanjom.

"Rođen sam u Čačku, gradu u kome, kada sam bio tinejdžer, nije bilo toliko mogućnosti da se izrazite kao umetnik. Istražujući Internet shvatio sam da mogu da napravim svoju muziku, koju sam od malih nogu pisao. Krenuo sam preko Jutjuba, raznih sajtova i foruma da istažujem muzičku produkciju. Dolaskom u Beograd skupio sam hrabrost da sve to objavim. Bend Zemlja gruva me je zvao da učestvujem na njihovom festivalu i to mi je otvorilo veliku mogućnost da me zapaze predstvanici Univerzal mjuzika", priča Luka o svojim počecima.

Kao prvi srpski izvođač koji je potpisao ugovor sa Univerzalom, Luka kaže da mu je to otvorilo put ka tome da upozna veliki broj ljudi iz muzičke industrije.

Iako mlad izvođač, Luka je dospeo čak do Kine, gde je bio na turneji u više velikih gradova.

"Ja sam dobio poruku od njih na Fejsbuku i mislio sam da je to neka šala, pa sam je ignorisao nekoliko meseci. Onda kada smo odlučili da to malo istražimo, dobio sam razne dokaze i skrinšotove sa njihovih društvenih mreža. Nisam mogao da verujem da sam imao višemilionske preglede dok sam ih ovde jedva skupljao", kaže Luka.

Opširniju priču pogledajte u snimku iz emisije "150 minuta" Prve televizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: