Paz de la Huerta tvrdi da ju je Vajnstajn silovao čak dva puta

Glumica Paz de la Huerta još jedna je u dugom nizu glumica koje su holivudskog producenta Harvija Vajnstajna optužile za seksualno uznemiravanje ili, u ovom slučaju, silovanje.

Život

Izvor: B92

Petak, 16.11.2018.

19:00

Paz de la Huerta tvrdi da ju je Vajnstajn silovao čak dva puta
Foto: Getty

Naime, Paz tvrdi da ju je Vajnstajn dva puta silovao još 2010, da bi zatim krenuo u kampanju zlostavljanja što je naštetilo njenoj karijeri. Njujorška policija trenutno istražuje njene optužbe, ali nije podignuta optužnica. Doduše, Vajnstajn je u Njujorku optužen za još jedan slučaj silovanja.

Glumica tvrdi da joj je prvi put pretio da neće nikada raditi u Holivudu ako ne pristane na seks, a zatim je silovao nakon što ga je odbila. Nakon toga nastavio je da je zivka. Glumica je navela i da je nakon toga pristala da dođe u njegov hotel u nadi da će tako prekinuti telefonsko uznemiravanje, ali da ju je i tada silovao.

Ona je priznala da se tog puta napila jer je "bila nervozna", ali producent je to iskoristio, prenosi Veniti Fer.
Foto: Getty
De la Huerta tvrdi da je Vajnstajn pokušao mesec dana kasnije da je natera na seks s još jednom ženom, a godinu dana nakon spornih događaja, glumica je izgubila posao na HBO-ovom šou "Boardwalk Empire", te je navodi, uverena da je upravo Vajnstajn razlog njenog otpuštanja.

Kao dokaz priložila je fotografiju Vajnstajna i Martina Skorsezea (producenta i reditelja serije) kako razgovaraju samo nekoliko nedelja pre nego što joj je uručen otkaz.

Vajnstajnov advokat tvrdi da se radi o "neosnovanim tvrdnjama nestabilne osobe koja ima bujnu maštu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: