Na stotine miliona donirao, a koristio mobilni star 17 godina

Najpoznatiji kineski glumac Jun-Fat živi vrlo skromnim životom: hrani se na uličnim štandovima, koristi javni prevoz i troši 100 dolara mesečno. Sedamnaest godina je koristio isti mobilni telefon i to nije sve.

Život

Izvor: B92

Sreda, 17.10.2018.

14:48

Na stotine miliona donirao, a koristio mobilni star 17 godina
Foto: EPA/Rolex Dela Pena

Priču o kineskoj glumačkoj zvezdi prenosi Džejn stars (Jayne Stars) i navodi da bi on mogao sebi da priušti luksuzne sportske automobile, skupe stanove i odeću, ali da ga sve to ne zanima.

Njegova supruga i on žive prilično "normalnim" životom, a svoje bogatstvo od 714 miliona američkih dolara su odlučili da daju u dobrotvorne svrhe.

Najveća azijska zvezda Jun glumio je između ostalog u filmovima "Tigar i zmaj" i "Elitne ubice", koji su i u Holivudu postigli veliki uspeh.

"Moj san je da budem normalna i jednostavna osoba. Najteža stvar u svetu ne odnosi se na to koliko novca možeš da zaradiš, već kako pritom da zadržiš mirno stanje uma i živiš ostatak života na jednostavan i opušten način", rekao je popularni glumac, koji je 17 godina koristio isti mobitni telefon.

Svoju staru nokiju nedavno je morao da zameni prvim pametnim telefonom u životu jer je stari prestao da radi.

Na pitanje zašto je odlučio da donira toliko novca Jun je sa smeškom odgovorio da taj novac ionako nije njegov i da ga on samo čuva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: