11. Weekend Media Festival u Rovinju od 20. do 23. septembra

Na panelu “New world order: Kako proizvoditi sadržaj za digitalno doba“, predstavnici ključnih medija govoriće o specifičnostima proizvodnje i distribucije sadržaja u digitalu.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.08.2018.

17:42

11. Weekend Media Festival u Rovinju od 20. do 23. septembra
Foto: Promo

Štampani mediji nedavno su na svojim internet portalima objavljivali gotovo isti sadržaj kao i u svojim novinama. Danas digitalne platforme imaju vlastite forme i originalne načine prenošenja informacija i pričanja priča koji se bitno razlikuju od stvaranja sadržaja za tradicionalne medije.

Digitalni mediji, kao sredstvo informisanja i edukacije, počeli su pažljivo da balansiraju produkciju vlastitog sadržaja, poput analiza i kolumni, brzih vesti koje čitaoci očekuju na portalu. Novinari i urednici i dalje se nalaze pred izazovom na koji način u velikoj dnevnoj produkciji istaknuti kvalitetne teme i podići njihovu čitanost, a s druge strane i dalje biti prvi koji će objaviti vest.

Više nije isto ni uređivanje naslovnica internet portala, koje su se nekad uređivale tek nekoliko puta dnevno. Danas korisnik očekuje nove informacije na naslovnoj svaki put kad poseti portal. Stoga ne čudi što trendovi pokazuju znatan porast produkcije članaka s nekadašnjih desetak na nekoliko stotina tekstova dnevno.

Uz sve veću produkciju sadržaja, vidljiv je i porast konzumacije i zadržavanja na internet portalima. U poslednjih deset godina, pokazalo je istraživanje Gemiusa, vreme zadržavanja na digitalnim platformama poraslo je za čak 50 do 100 odsto na mesečnom nivou.
Foto: Promo
Na panelu „New world order: Kako proizvoditi sadržaj za digitalno doba“ Weekend Media Festival okupiće predstavnike ključnih medija kako bi nam pojasnili koje su to specifičnosti proizvodnje i distribucije sadržaja u digitalu.

Najveći regionalni komunikacijski festival ove godine se održava od 20. do 23. septembra, kao i uvek u bivšoj fabrici duvana u Rovinju, a partneri festivala sada su Francuska i Nemačka. Svi marketingaši svoje radove mogu prijaviti na sedmi po redu BalCannes, a najbolje digitalne radove u regiji predstaviće najvažnija digitalna nagrada – SoMo Borac.

Osim po konstruktivnim, a ponekad i provokativnim raspravama o trendovima u komunikacijskoj industriji, Weekend je poznat i po najboljim žurkama. I ove godine nas očekuje raznovrstan muzički program i druženja do dugo u noć.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: