"Kada žene govore protiv ovih stvari, to ih čini slabima..."

Američka glumica Lindzi Lohan izvinila se zbog svoje izjave o pokretu pristalica prijavljivanja seksualnog zlostavljanja "I ja" (Me too). Ona je u poslednjem intervjuu za Tajms rekla da žene koje progovore o seksualnom uznemiravanju "izgledaju slabo", prenosi Bi-Bi-Si.

Život

Izvor: BBC, N1

Utorak, 14.08.2018.

08:00

GettyImages

"Želela bih otvoreno da se izvinim za bilo koji bol ili stres izazvan mojom izjavom iz skorašnjeg intervjua", rekla je glumica.

Pokret protiv seksualnog uznemiravanja oformljen je nakon optužbi o seksualnom uznemiravanju upućenih holivudskom mogulu Harviju Vajnstinu.

Lohanova je za Tajms izjavila da neke žene idu u policiju "da bi privukle pažnju".

U intervjuu, Lindzi Lohan je rekla da nije imala nikakva negativna iskustva u Holivudu kada je u pitanju seksualno uznemiravanje.

"Ne mogu da govorim o nečemu što ja nisam doživela, zar ne? Gledajte, ja veoma podržavam žene", rekla je ona, dodajući da svako prolazi kroz svoja iskustva na sebi svojstven način.

"Mrzeću sebe zato što ovo govorim, ali mislim da kada žene govore protiv ovih stvari, to ih čini slabima, a one su zapravo veoma jake žene", rekla je ona.

Ona je nakon ove izjave dala izjavu za magazin Pipl.

"Citat je isključivo povezan sa mojom nadom da šačica lažnih svedočenja, od cunamija herojskih glasova, ne služi da umanji značaj pokreta #MeToo, i svih nas koji ga podržavamo", rekla je ona.

"Kako bilo, naučila sam da se izjave kao što je moja smatraju štetnim, što nikada nije bila moja namera. Žao mi je zbog bilo kakvog bola koji sam možda izazvala", dodala je Lohanova.

Glumica je istakla da veoma poštuje žene i koje su "dovoljno hrabre da istupe i govore o svojim iskustvima" i da im se divi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: