Neverovatno: Agresivni mravi napravili most i napali ose / VIDEO

Elektroinženjer Francisko Boni zabeležio je fascinantan momenat kada veliki broj mrava udruženim snagama pravi most i, potom, napada ogromno gnezdo osa.

Život

Izvor: B92

Utorak, 07.08.2018.

19:00

Default images

Savršeno koordinirani mravi izgradili su pomalo bizarnu, ali veoma delotvornu strukturu kako bi napali neprijatelja, piše britanski San.

"Napad mrava legionara (poznatih i kao vojni mravi ili marabunta) na osinje gnezdo je veoma impresivan, kao i stepen njihove inteligencije i kolektivnog računanja, kako bi se formirao taj most", napisao je Boni na Tviteru.

"Kada se dogodi ovakav napad, ose obično pobegnu i mravi ne napuštaju gnezdo dok potpuno ne opelješe saće i iznesu larve, jaja, kao i odrasle ose koje nisu uspele da pobegnu", dodao je on.

"Mravi legionari" su inače poznati po svojim agresivnim tehnikama skupljanja hrane.

Bonijev video-snimak imao je više od 700.000 pregleda, a hiljade ljudi su ga delile na toj društvenoj mreži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: