- Vesti -

Kad pravoslavni monasi zasviraju Mejdene / VIDEO

Dva mlada monaha iz manastira Tuman kod Golupca, odlučila su da zadrže i nastave da neguju svoju ljubav prema rokenrolu.

Izvor: Headliner.rs
Podeli
Printscreen YouTube/Headliner Magazine
Printscreen YouTube/Headliner Magazine

Uz blagoslov igumana Dimitrija, monah Teofil (Radović) i jeromonah Petar (Bogdanović) redovno sviraju gitare i vežbaju kada im duhovne i svetovne obaveze to dozvole.

Svoje omiljene rok pesme sviraju na akustičnim gitarama, a repertoar im je vrlo neoubičajen, naročito kada je reč o ljudima koji su se zavetovali na monaški život.

Na njihovoj "set listi" nalaze se pesme bendova Metallica, Deep Purple, Partibrejkersi, kao i Iron Maiden, piše Headliner.

Kako kažu monasi iz Tumana, muzika i duhovnost su blisko povezani, a veza rokenrola i pravoslavlja je dokazana mnogo puta do sada, kroz humanitarne akcije i koncerte rokera za pomoć srpskim svetinjama.

Vesti

Azija Arđento platila glumcu koji je optužuje za seksualni napad?

Italijanska glumica Azija Arđento, jedna od najistaknutijih aktivistkinja pokreta protiv seksualnog uznemiravanja #MeToo, nedavno je postigla vansudsko poravnanje po tužbi koju je protiv nje nameravao da podnese američki glumac i muzičar koji tvrdi da ga je ona seksualno napala kad je imao 17 godina, preneo je Njujork tajms.

Vesti ponedeljak 20.08. 14:14 Komentara: 27
strana 1 od 133 idi na stranu