- Vesti -

Obrt u procesu holivudskog napasnika? "Poruke sve dokazuju"

Novi dokazi, koje je predstavila odbrana holivudskog producenta Harvija Vajnstajna, kojeg su mnoge glumice označile kao seksualnog napasnika, mogli bi da ga oslobode bar jedne optužbe.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

To navodi njegova odbrana, tvrdeći da su Vajnstajn i njegova navodna glavna žrtva bili u intimnoj vezi niz godina nakon događaja iz optužnice.

Dodaju i da to mogu da potkrepe elektronskim porukama koje su razmenjivali.

Ta žena je jedina od tri navodne žrtave iz optužnice koju je producent silovao, a druge dve je napastovao, navodi Nbcnews.com.

Po njenom iskazu, događaji su se desili u martu 2013. godine.

U žalbi za poništenje postupka, koja ima više od 150 stranica, advokati Harvija Vajnstajna juče su naveli da imaju delove njihove prepiske koja, ističu, svedoči o neprekidnoj ljubavnoj vezi koja je trajala najmanje do 2017. godine.

Foto: Getty
Foto: Getty

Neke poruke poslate su tek nekoliko nedelja nakon događaja iz optužnice i pokazuju da je žrtva više puta htela da se sastane sa Vajnstajnom.

"Nadam se da ću te danas videti", "Možemo li da ručamo ako imaš vremena", piše u nekim porukama.

Obrana ističe da se navodna žrtva, čije ime se ne otkriva, obraćala "tonom koji je nedvosmisleno bio srdačan".

"Još te volim. Ali mrzim osećaj da ti služim samo za krevet", piše žena u poruci od 8. februara 2017.

Vajnstajnovi advokati smatraju da ta rečenica pokazuje da navodna žrtva "priznaje da je pristajala na intimni odnos s Vajnstajnom".

Odbranu holivudskog producenta vodi njujorški advokat Bendžamin Brafman, koji je savetovao i Dominika Stros Kana u slučaju Nafisato Dijalo. Stros Kan je bio optužen da je silovao sobaricu hotela u kojem je odseo, Nafisato Dijalo.

Vesti

U Parizu postavljeni ekološki pisoari sa žardinjerama

Gradske vlasti Pariza postavile su četiri ekološka pisoara na ulicama čiji će sadržaj biti iskorišćen kao đubrivo za biljke, preneli su francuski mediji. Radio Evropa 1 (Europe) preneo je da su pisoari crvene boje, sa žardinjerama kako bi se neutralisali neprijatni mirisi, postavljeni kao eksperimentalni projekat.

Vesti četvrtak 16.08. 15:06 Komentara: 3

Srećan rođendan: Kako je Madona postala kraljica svih kraljica?

"Draga, pa ona je Madona", rekao je kultni engleski reditelj Gaj Riči kada su ga pitali zašto je ostavio devojku da bi se zabavljao sa problematičnom pop divom. Ta rečenica možda najbolje objašnjava i definiše ko je žena koja je potekla iz skromne porodice, a uspela je da postane apsolutni planetarni simbol - bez obzira na to koju muziku da volite ili slušate.

Vesti četvrtak 16.08. 13:00 Komentara: 43
strana 1 od 129 idi na stranu