Ne nasedajte, Mister Bin nije mrtav

Poslednjih nekoliko dana Internetom se širi vest da je britanski glumac Roan Atkinson, koji se proslavio ulogom Mister Bina umro, a kada kliknete na tu vest, vaš računar će se zaraziti virusom. Zato, izbegnite klik na taj link ukoliko ga negde vidite.

Život

Izvor: B92

Petak, 20.07.2018.

09:17

Ne nasedajte, Mister Bin nije mrtav
Foto: Gettyimages

Društvenim mrežama hara novi virus koji se koristi imenom slavnog britanskog glumca Roana Atkinsona. Virus dolazi u obliku lažne vesti s mreže Foks Njuz, a uz Atkinsonovu sliku stoji i navodni datum smrti popularnog Mister Bina, piše Večernji list.

Prevaranti napisali kako je "Atkinson poginuo nakon što je automobilom na setu filma udario u zid". Ako kliknete na taj link, vaš kompjuter će se zaraziti virusom.

Zanimljivo je da je ovo drugi put da se njegovo ime koristi u svrhu plasiranja lažnih vesti. Nedavno je neko napravio lažni Tviter nalog Foks Njuza i objavio da je Atkinson mrtav, a više od 300.000 ljudi podelilo je lažnu vest.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: