Glumac o životu posle smrti: "Ponuđeno mi je mnogo reinkarnacija"

Glumac koji je doživeo kliničku smrt uspeo je da se vrati u život sedam minuta nakon što je doživeo jak srčani udar. Posle ovog iskustva, on je odlučio da nacrta na platnu šta je doživeo tokom ovog kosmičkog putovanja.

Život

Izvor: B92

Petak, 13.07.2018.

20:26

Default images

Šezdesetogodišnji glumac Šiv Greval iz Londona je pre pet godina otišao na večeru sa svojom suprugom, a romantičan izalazak se pretvorio u pravu životnu dramu kada je muškarac doživeo srčani udar, piše britanski San.

Šiv kaže da je bio u potpunosti zdrav, sve do povrataka sa večere kada je počeo da se oseća loše - a potom su "slike" počele da se pojavljuju u njegovoj glavi.

"Znao sam, nekako, da sam mrtav. Bio sam svestan da moj mozak umire i moli za pomoć. Ali u isto vreme, osećao sam da se totalno odvajam od svog tela. Sve je bilo praznina, ali sam mogao da osećam emocije".

Šiv kaže da uprkos tome što je znao da je mrtav, takođe je znao da postoji šansa dase vrati svojoj kući.

"Shvatio sam da ću biti reinkarniran, ali to nisam želeo u tom trenutku. Hteo sam samo da se vratim u život, materijalnom svetu i ženi. Tražio sam da se vratim i želja mi se ispunila. " U roku od nekoliko minuta lekari su mogli ponovo da pokrenu njegovo srce, ali nakon sedmog minuta krenuo je na čudno "kosmičko putovanje", tokom kojeg je imao moć da bira između života i smrti.

"Bilo mi je ponuđeno mnogo mogućnosti, raznih života i reinkarnacija. Ali ja ih nisam želeo. Želeo sam da se vratim svom telu, svom vremenu, ženi i da živim ponovo".

Šiv je bio podvrgnut operaciji u Kings koledž bolnici u okviru koje mu je ugrađen stent. Bio u indukovanoj komi mesec dana zbog nedostatka kiseonika u vazduhu a to je ostavilo posledice na njegovo zdravlje.

Glumac i umetnika ne može da se vrati na scenu jer ima epilepsiju, kao i problem sa govorom i kretanjem.

U cilju svog oporavka, on je pronašao crtanje kao dobru terapiju.

Na njegovim slikama možemo da vidimo meterorite i kosmicki prostor, a za svoj rad kaže da je cilj da uhvati i pokaže "ono što osoba oseća kada prođe prag neživog".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: