"Mančmelou" sa likom Megan Markl, kompanija uputila izvinjenje

Nemačka konditorska kompanija izvinila se zbog tvita u kojem je objavila fotografiju "mančmeloua" sa likom Megan Markl kao neveste britanskog princa Harija, sa krunom, u beloj venčanici i bidermajerom.

Život

Izvor: B92

Sreda, 23.05.2018.

17:28

Foto: Getty

Portparol kompanije "Dikman's šokokuese", čiji su slatkiši popularni u Nemačkoj, pogotovu među decom, izvinila se zbog fotografije na kojoj je Megan Markl, čija je majka Afroamerikanka, predstavljena kao "mančmelou" preliven čokoladom, prenosi danas AP.

Kompanija je tvit uklonila, ali je nemački visokotiražni list "Bild" danas spornu fotografiju objavio u svom štampanom izdanju, dolivši "ulje na vatru".

Inače, čokoladni slatkiš "mančmelou" je u prošlosti povezivan sa rasizmom, a bio je poznat i kao "negerkus" ili "crni poljubac" u Nemačkoj do pre 20 godina, napominje američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: