Devojke su ludele za njim, a on je depresiju lečio opijatima

Muzički svet je stao na trenutak 22. novembra 1997. godine, kada je objavljena vest o smrti Majkla Hačinsa. Pevač australijskog benda INXS ubio se u hotelskoj sobi u Sidneju. Obesio se kaišem, a njegovo telo je pronašla spremačica. Imao je 37 godina.

Život

Izvor: B92

Sreda, 22.11.2017.

21:42

Devojke su ludele za njim, a on je depresiju lečio opijatima
Prinscreen YouTube/INXS

Rođen je u Sidneju 1960. godine, a muzikom je počeo da se bavi u srednjoj školi. Bend koji će kasnije postati INXS oformio je 1977. godine. Prvi nastup imali su dve godine kasnije, a 1980. objavili su prvi album.

Trećim, "The Swing" iz 1984. probili su se na međunarodnoj sceni. Sa tog albuma je poznat hit "Original Sin". Snimili su ukupno 10 albuma. Gotovo sve pesme, uključujući i velike danas obožavane hitove "Need You Tonight", "Devil Inside", "Never Tear Us Apart", "Suicide Blonde", "Mystify", "By My Side" i druge, napisao je Majkl sa klavijaturistom Endrjuom Ferisom.

Hačins je bio u centru pažnjne zbog svog seksepila i mačo stila, ali je izvan pozornice u stvari bio introvertiran i osetljiv. Patio je od depresije i pio lekove, ali se češće drogirao. Osim muzikom, kratko se bavio i glumom. Pojavio se u filmovima "Dogs In Space" i "Frankenstein Unbound".

Album "Kick" napravio je od INXS velike zvezde, pogotovo u SAD. Sa tog albuma su pesme "New Sensation", "Devil Inside", "Need You Tonight", "Never Tear Us Apart" i "Mystify". Majkl je imao puno javnih ljubavnih veza. Jedna od njemu najvažnijih bila je ona sa Mišel Benet, sa kojom je bio punih sedam godina. Ona je bila njegova prva ljubav, a nakon raskida ostala mu je bliska prijateljica.

Bio je i u kratkoj vezi sa pevačicom Kim Vilson, a početkom devedesetih, Majkl i Kajli Minog bili su par.

Ali veza koja ga je definisala bila je ona sa britanskom voditeljkom Polom Jejts. Kad su se upoznali, ona je bila u braku sa muzičarem Bobom Geldofom i sa njim je imala tri ćerke. Njihov brak je bio u krizi, a veza sa Hačinsom je postala javna 1994. godine.

Britanski mediji su ih opsedali, pogotovo kad je Pola podnela zahtev za razvod od Geldofa. Hačins je čak i napao fotografa koji ih je pratio i za to je platio kaznu. Njih dvoje su, navodno, zajedno koristili drogu. Pola i Majkl su 1996. dobili ćerku Hevenli Hajrani Tajger Lili.
Haèins sa Kajli Minog 1990. godine / GettyImages
Godinu dana kasnije INXS se vratio u studio i snimio deseti album "Elegantly Wasted", posle čega su krenuli na svetsku turneju. Kad je bend bio u Australiji na turneji, Pola je planirala da doleti iz Londona sa Tajger Lili i njene tri ćerke da posete Majkla, ali je Bob Geldof pretio zabranom zbog njihove borbe za starateljstvo.

Poslednji koji su ga videli živog bili su njegova bivša ljubavnica Kim Vajld i njen partner Endrju Rejment, koji su iz njegove sobe u hotelu Ric-Karlton otišli oko pet sati ujutro. Čekao je Polin poziv da mu kaže da konačno dolazi sa decom u Sidnej.

"Bio je jako uplašen i nije mogao da izdrži više ni minut bez svoje ćerke. Bio je uzrujan i rekao mi je da ne zna da li će preživeti ako ne vidi Tajger Lili", rekla je kasnije Pola Jejts.

Hačins je, posle toga, zvao Boba Geldofa i molio ga da dozvoli Poli da dođe u Australiju, ali mu je ovaj navodno rekao da "ne zaboravi da je on iznad zakona". Pevač je zvao i svoju menadžerku Martu Troup, koja se nije javila, ali joj je ostavio poruku da "više ne može to da izdrži". Kad je kasnije pokušala da ga nazove, nije se javljao. Zatim je zvao svoju bivšu devojku Mišel Benet. "Plakao je i zvučao uzrujano. Rekao mi je da mora da me vidi, pa sam krenula prema hotelu. Bila sam tamo nešto pre 11 sati, ali mi nije otvarao vrata", rekla je Mišel. Obavestila je osoblje hotela. U sobu su ušli oko podneva. Hačins nije ostavio nikakvu oproštajnu poruku.

Pola Jejts je preminula tri godine kasnije od nenamernog predoziranja heroinom. Njihov ćerku Tajger Lili usvojio je Bob Geldof.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: