Ne verujte tvitovima, kraljca soula nije mrtva

Jedan tvit, koji je ovog prepodneva postao veoma viralan, i dalje je "živ" u sajberprostoru.

Život

Izvor: B92

Utorak, 21.11.2017.

18:53

Ne verujte tvitovima, kraljca soula nije mrtva
GettyImages

Obožavaoci legendarne kraljice soula Arete Frenklin verovatno su bili u šoku kad su na Tviteru ugledali profil sa fotografijom identičnom onoj na njenom, na kojoj stoje godine rođenja i smrti.

Mnogobrojni korisnici te društvene mreže zasuli su profil poslednjim pozdravima i oproštajima od čuvene pevačice, navodi Mašabl. Nekoliko tviteraša je, međutim, primetilo neke neobične činjenice.

Nalog na kome je informacija objavljena kreiran je u novembru 2017. godine i ima samo 35 pratilaca. Nema Tviterovu plavu oznaku, kojom se obeležavaju zvanični profili, a ime pevačice je pogrešno napisano. "Paniku" na mreži prekinula je TV voditeljka Šaun Robinson, koja je u svom tvitu saopštila da je razgovarala sa porodičnim prijateljima porodice Arete Frenklin iz Detroita, koji su danas pričali sa pevačicom. Prema njihovim rečima, Areta ne može da veruje da se tako nešto toliko brzo proširilo među ljudima.

Ovaj današnji primer najnoviji je u nizu slučajeva plasiranja lažnih vesti putem interneta, koji su u poslednje vreme uzdrmali SAD i svet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: