Novi "dokaz" da čovek nije bio na Mesecu: "Pogledajte bolje..."

Skoro 50 godina nakon prvog "velikog koraka za čovečanstvo" 1969. godine, teoretičari zavera ne gube inspiraciju.

Život

Izvor: 24sata.hr

Nedelja, 19.11.2017.

16:30

Novi
Foto: Thinkstock / ilustracija

Osim opštepoznatih tvrdnji da se sletanje američke letelice Apollo 11 na Mesec nikada nije dogodilo, ljubitelji teorija zavere do danas ne prestaju da pronalaze "sporne" detalje u vezi sa svim narednim misijama, koji, prema njihovom mišljenju, potvrđuju njihove sumnje.

Ovaj put u pitanju je sletanje Apola 17 iz decembra 1972. godine, koje je, prema tvrdnjama Jutjub korisnika Streetcap1, lažirano.

Korisnik navodi da detalj, koji se može videti na snimku sletanja, ukazuje na to da se sletanje nije dogodilo. U pitanju je figura čoveka u odsjaju vizira kacige astronauta.

Korisnik tvrdi da muškarac nije obučen u svemirsko odelo, i da je reč o dokazu da je sletanje snimljeno na setu.

Naravno, kao i u svakom prethodnom slučaju, bilo je potrebno malo da se iznete tvrdnje brzo rašire društvenim mrežama i izazovu brojne polemike.

"Izgledalo mi je malo čudno, pa sam pomoću softvera izdvojio fotografiju. Primetio sam figuru čoveka koji ne nosi svemirsko odelo. Čini se da ima malo dužu kosu i da nosi neki prsluk", objasnio je korisnik Jutjuba.

Podsećamo, tročlana ekipa Apola 17 vratila se s misije sa 110 kilograma kamenja i ostalih uzoraka, što je više nego što je sakupljeno u okviru bilo koje druge misije. Reč je, ujedno, o poslednjem Apolo programu na Mesecu.

Astronauti Ežen Sernan i Harison "Džek" Šmit proveli su na toj misiji 22 sata. Oni su sleteli na mesečevu dolinu Taurus-Litrou, a kolega Roland Evans ih je tokom celodnevnog istraživanja stalno nadletao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

124 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: