Kritike na račun milenijalaca, da li se prepoznajete?

Kritika na račun života milenijalaca, da li se i vi prepoznajete?

Život

Izvor: B92

Petak, 17.11.2017.

14:00

Kritike na račun milenijalaca, da li se prepoznajete?
foto: thinkstock

Nedavno istraživanje firme Strat i Parker pokazalo je da milenijalci najviše novca troše na hranu, izlaske i putovanja. Kako kažu, milenijalci bi bili bogatiji za nekoliko hiljada evra godišnje da barem jedno veče u nedelji preskoče izlazak. Zanimljivo je da rođeni u ovom periodu nisu ni preterani ljubitelji klubova već barova kojih je u gradu sve više, a koji prema poseti i popularnosti dižu cene i zahtevaju rezervacije do nedelju dana unapred.

Još jedna od boljki milenijalaca je i skupa hrana – hedonizam tokom najobičnije pauze za posao je nešto što se podrazumeva, pa tako prosečan milenijalac neće štedeti novac na kvalitetan ručak ili večeru.

Tu su i putovanja - jeftini letovi su učinili daleke destinacije dostupnim, a internet je obezbedio sigurno mesto za lako rezervisanje smeštaja. Rezultati istraživanja pokazuju da će prosečan milenijalac radije otići na putovanje nego uštedeti za kuću ili automobil.

Mnoge od tih lokacija su za naše bake i deke bile nezamislive i nedostupne. Srećom, modernije vreme dozvolilo je milenijalcima da putuju svetom slobodnije, a ujedno i stalnu potragu za novim uzbuđenjima što im baš ne ostavlja prilično prostora za neku uštedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: