- Vesti -

Kako oterati gosta koji ne želi da ode?

Biti dobar domaćin i organizator slavlja može da bude predivno, ali kada se dogodi da gosti jednostavno ne žele da odu, stvar može da se pretvori u noćnu moru. Kako se 'rešiti' napornih posetilaca, a da ne ispadnete nekulturni?

Izvor: 100posto.hr
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Direktorka Nemačkog saveta za bonton Agnes Ana Džaroš savetuje da se gostima jasno da na znanje da se slavlje približava kraju.

"Možete da ponudite jedno 'putno' piće, ukazujući na to da mu je to svrha", savetuje Agnes Džaroš.

Pomaže i govor u perfektu, na primer "Večeras je bilo zabavno", a prihvatljiv je i suptilni mig poput "Zar je već toliko sati?"

Agnes Ana Džaroš savetuje i preciznost pri slanju pozivnice.

"Na primer: 'Slavlje počinje u 18 sati, ali neće trajati celu noć jer moramo rano da se probudimo sledećeg jutra'. To vašim gostima daje nekakve smernice", objašnjava gospođa Džaroš.

Stručnjak za bonton zna da je ljudima teško postaviti ograničenja, ali poziva domaćine da tokom brige za goste ne zaborave da misle i na sebe.

"Naše tradicionalno shvatanje pristojnosti stavlja domaćine u drugi plan. Ali time škodimo sami sebi", objašnjava.

Ona, doduše, savetuje izbegavanje lažnih izgovora.

"Sitne laži nam ne pomažu. Naprotiv, samo pogoršavaju stvari. Bolje je biti otvoren", zaključuje.

Vesti

Dva zlatna Semplera Direct Mediji

Na marketinškom festivalu Sempl u Portorožu, medijski sistem Direct Media je osvojio dve prestižne nagrade - zlatni Sempler 2017, za kampanje bezbednosti u saobraćaju i podrške mladim preduzetnicima.

Vesti petak 24.11. 15:09 Komentara: 0
strana 1 od 3574 idi na stranu