Život / Vesti 9

Greške na testu su ih skupo koštale, nastavnica na meti kritika

Nastavnica engleskog jezika u Kini na meti je kritika nakon što se saznalo da svojim učenicima naplaćuje svaki pogrešan odgovor na testu.

Izvor: B92
foto: thinkstock

Naime, jedna nastavnica iz Kunminga novčano je kažnjavala svoje učenike za greške na testu iz engleskog jezika i naplaćivala im je 50 juana (oko 7,5$) za svaki pogrešan odgovor. S druge strane, ona je novčano nagrađivala one koji su imali sve tačne odgovore, nagradom od 100 juana.

Kada ju je policija otkrila, morala je da vrati svojim učenicima ukupno 3.950 juana, a kasnije je priznala da je ova praksa bila neprimerena.

Zanimljivo je da nisu svi roditelji osudili ovaj postupak, te je bilo onih koji su smatrali da je novac najbolji način za motivaciju, pa su odobrili njene radnje.

Komentari 9
Čitajte
Pošalji komentar

Vesti

Dokumenti CIA otkrivaju veliku tajnu bivša Jugoslavije

Tajna naučna studija CIA iz decembra 1975. godine tvrdila je da bivša Jugoslavija ima sve potrebne kapacitete i čak dovoljno zaliha uranijuma iz sopstvenih izvora da do 1980. godine napravi atomsku bombu, kaže u razgovoru za Sputnjik profesor Filip Kovačević, koji je imao retku priliku da mu na uvid bude dato osam tajnih dokumenata.

Vesti nedelja 19.11. 10:15 Komentara: 104