- Vesti -

Ostrvo sa koga se niko nikada nije vratio živ / VIDEO

Jedno ostrvo u Indijskom okeanu nemoguće je posetiti niti istražiti, pošto su članovi domorodačkog plemena koje ga naseljava spremni da ubiju sve one koji mu se približe.

Izvor: B92, Radiosarajevo.ba
Podeli
Thinkstock / Ilustracija
Thinkstock / Ilustracija

Ostrvo Severni Sentinel (North Sentinel) nalazi se nedaleko obala Indije i Tajlanda, a nastanjuje ga jedno od najstarijih plemena na planeti, koje potiče iz kamenog doba.

Veruje se da ti domoroci nastanjuje ostrvo više od 60.000 godina. Savremene procene njihove brojnosti kreću se između 50 i 400 ljudi.

Nekoliko ribara, koji su se 2006. godine, previše približili ostrvu, navodno, su uhvaćeni i potom zaklani. Oni, međutim, nisu jedine žrtve.

Čak su se i pokušaji približavanja plemenu iz humanitarnih razloga završili su loše. Jedan takav dogodio se prilikom pokušaja pružanja pomoći posle cunamija 2004. godine.

Pripadnici plemena su tada helikopter, koji je na ostrvo dopremio hranu i pakete prve pomoći, gađali kopljima i strelama.

Prema, navodnim, do sada poznatim, informacijama, pleme još uvek nije otkrilo vatru.

Oružje, kojim kidišu na svakog nezvnaog gosta, izrađuju ručno, od metala koji skupljaju sa olupina brodova.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Jedna biljka se "ne ponaša" kao ostale...

Baštovani obično stidljivu mimozu (lat. Mimosa pudica) nazivaju "osetljivom biljkom". Ako je dodirnete, čak i najnežnije moguće, ako je ispustite ili je na bilo koji drugi način "uznemirite", iste sekunde spustiće lišće.

Vesti ponedeljak 20.11. 16:52 Komentara: 0
strana 1 od 3569 idi na stranu