Grdosija kakva se retko viđa: Uhvaćen "Guliver među pacovima"

Invazija pacova je u Švedskoj u poslednjih nekoliko godina normalna pojava. Ipak, veličina "Gulivera među pacovima", koji je nedavno uhvaćen u Geteborgu, iznenadila je sve.

Život

Izvor: sputniknews.com

Subota, 21.10.2017.

17:15

Grdosija kakva se retko viđa: Uhvaćen
Foto: Thinkstock / ilustracija

Pacovi se u Švedskoj sve više okreću ljudskim otpacima kao izvoru hrane, zbog čega su postali jedan od najvećih problema gradova ove zemlje.

Njihova populacija ne samo da brzo raste, već postaju sve veći, a jedno od takvih "grotesknih stvorenja" nedavno se našlo i na fotografiji Martine Gustafson.

Ova čuvarka parkinga navodi da je sa svojim kolegama prvo primetila borbu dve ptice oko nečega. Kada su se radnici približili životinjama, shvatili su da je predmet sukoba bio džinovski mrtvi pacov. Gustafson kaže da je jednom u blizini restorana brze hrane videla još većeg pacova.

"Rep mu je virio iz kante. Bio je toliko debeo da nije mogao da izađe, pa sam podigla poklopac i pustila ga napolje", rekla je.

Stručnjak za glodare Hakan Ristrand iz međunarodne kompanije za kontrolu štetočina Anticimex navodi da fotografija nije lažna, ali da pacov svakako deluje veće zbog ugla iz kojeg je snimljen.

"Njegova dužina iznosi 26-27 centimetara, što je normalno za pacove u Švedskoj", rekao je Ristrand.

Godine 2014, švedska porodica Bengtson-Korsas iz Solne stekla je nacionalnu slavu kada je uhvatila pacova dugog 39.5 centimetara.

On je uspeo kroz drvo i beton da prokopa tunel do podruma kuće, i preživi zamku za pacove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: