Vračar zamenili Rudnikom u potrazi za zdravijim životom / VIDEO

Da li ste se ikada zapitali kako bi bilo da iz velikog grada dođete u selo? I to ne na vikend, već za stalno.

Život

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2017.

18:15

Vračar zamenili Rudnikom u potrazi za zdravijim životom / VIDEO
Foto: Thinkstock / ilustracija

Mnogi o tome pričaju poslednjih godina, ali samo hrabri to zaista i učine. Zdrava hrana i zdrav život na selu bili su glavni razlog zašto je porodica Marjanović iz centra Beograda otišla podno Rudnika.

Milica i Veljko Marjanović odlučili su da sa četvoro male dece iy centra Beograda, sa vračara, pređu da žive u potpuno ruralnu sredinu, u selo Vojkovci u Šumadiji. Ni jednog dana se nisu pokajali.

"Naša odluka da pređemo na selo nije bila laka, s obzirom da nikada nismo imali bake i deke na selu. Naš prioritet je bila ljubav prema prirodi i zadovoljstvo naše dece kada borave u prirodi," kaže Milica.

Veljko kaže da trenutno skupljaju jabuke, kruške, dunje i ogrev za zimu.

"Zajedno smo odlučili, to je bila odluka porodice, za sada se nismo pokajali", kažu oboje.

Milica je u Beogradu radila kao pedikir u jednom salonu, a na selu sada pravi zimnicu i odlično joj ide. Pravi ajvar od neprskanih paprika, ali i delikatese poput džema od šargarepe sa đumbirom, soka od drenjina i slatka od čeri paradajza.

"Kao roditelju četvoro dece, jako na je bilo bitno da ih zdravo hranimo. Imanje od 4,5 hekatara koje smo kupili je bilo jako zapuišteno, ali smo naišli na autohtone sorte voća koje se trudimo da iskoristimo."

Na selu imaju sve što u gradu nisu, deca uživaju, stalno su na čistom vazduhu i hrane se zdravo. I kažu da im je lepše ovde u prirodi, nego u gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: