Amerikanac želi da postane naš državljanin: Bio bih ponosan Srbin

Amerikanac Čarls Kater je 2010. godine upoznao Srbe na društvenoj mreži Fejsbuk i to, ni manje ni više, članove grupe “Ja mrzim Ameriku“. Tri godine kasnije odlučio je da poseti Srbiju, a sada želi da postane i njen državljanin!

Život

Izvor: B92

Sreda, 18.10.2017.

15:15

Amerikanac želi da postane naš državljanin: Bio bih ponosan Srbin

Pre putovanja Čarls Keter je slušao samo negativne komentare o ovoj balkanskoj zemlji, da bi kada je došao u Srbiju i u njoj proveo izvesno vreme njegovo mišljenje bilo iz korena i zauvek promenjeno.

Tada je odlučio da svojim prilozima i snimcima, uz pomoć interneta, svojim zemljacima i drugim strancima ponudi pravu sliku o Srbiji i ljudima koji ovde žive. Napravio je veb-serijal u kojem predstavlja desetak gradova u Srbiji.

Sada se pak, toliko odomaćio u našoj zemlji da želi da postane njen državljanin i putem Fejsbuka moli ljude da potpišu peticiju koja će biti poslata Ministarstvu spoljnih poslova.

“Divna dama je napravila peticiju za mene. Ako želite da ovaj čovek dobrog izgleda postane vaš građanin, potpišite se. Ko zna, možda će Dačić videti. Amerika dozvoljava dvojno državljanstvo i nema druge nacije čiji bih radije bio državljanin nego vaše“, napisao je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: