Trend koji uništava heteroseksualne veze: Sve isto, ali bez seksa

Bliska muška prijateljstva ili bromanse ugrožavaju heteroseksualne veze jer muškarci više satisfakcije dobijaju od svog muškog prijatelja nego od devojke, navodi se u novom istraživanju.

Život

Izvor: B92

Petak, 13.10.2017.

16:21

Trend koji uništava heteroseksualne veze: Sve isto, ali bez seksa
foto: thinkstock

Tim sa Univerziteta Vinčester intrevjuisao je 30 studenata i pronašao da bi njih 28 radije pričalo o svojim emotivnim problemima sa muškim prijateljem nego sa devojkom. Većina takođe kaže da je mnogo lakše konflikte rešiti sa muškarcem i priznaju da od lepših polovina čuvaju tajne koje pak, sa muškim prijateljem dele.

“Tim zna da volim da slušam Tejlor Svift i Bijonse, ali o tome ćutim pred devojkom jer će me osuditi. Čini mi se da pred njom moram biti više muževan“, rekao je jedan od ispitanika.

Svi muškarci su imali bromanse sa drugarima koje znaju minimum 18 meseci ili su bili cimeri.

Njih 29 priznaje da se sa svojim drugom mazilo ili čak spavalo u istom krevetu, a kada su ih pitali da opišu razliku između bromanse i romanse, drugi ispitanik je odgovorio – “Sve je isto kao da sam u vezi, samo nemamo seks“.

Bromanse tj. homosocijalne veze su u porastu i sve su prihvatljivije jer se ni muškarci više ne stide da pokazuju nežnosti jedni prema drugima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: