- Vesti -

Neverovatan građevinski poduhvat u Rusiji ostavlja bez reči

Neverovatan građevinski poduhvat odvija se trenutno na Krimu, gde se brodovima prenose 5.500 tona teški delovi novog mosta koji će povezivati poluostrva Kerč i Taman.

Izvor: B92
Podeli
foto: screenshot
foto: screenshot

Komplikovan poduhvat prenošenja delova mosta do svoje destinacije počeo je rano ujutru u sredu, a na svoju destinaciju stići će u utorak.

Ruske vlasti su trenutno obustavile brodski saobraćaj na ovom delu Crnog mora budući da je sedamdesetdvosatna instalacija Krimskog mosta trenutno najveći prioritet. Delovi dugi 45 metara biće podignuti 35 metara iznad vode kada će stručnjaci započeti njihovu instalaciju.

Delove će podizati 12 najmoćnijih dizalica koje mogu da podnesu 650 tona. U to vreme će na mostu inženjeri osigurati sve i polako vršiti prenos kako bi osigurali da se luk, odnosno konstrukcija ne zatrese.

Krimski most će biti dugačak 19 kilometara, što će ga činiti najdužim u Evropi. Auto-put sa četiri trake i dve za voz imaće kapacitet da primi 40.000 vozila i desetine vozova dnevno tako povezujući poluostrva Kerč i Taman. Most će za saobraćaj biti otvoren krajem 2018. godine, a u punom kapacitetu služiće tek od 2019. godine.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Pokrenuta istraga u kompaniji "Vajnstin"

Vrhovni tužilac savezne američke države Njujork Erik Snajdermen, pokrenuo je danas istragu o kršenju ljudskih prava u kompaniji "Vajnstin", usled niza optužbi za seksualno uznemiravanje koje su u prethodnom periodu iznete na račun holivudskog producenta Harvija Vajnstina.

Vesti ponedeljak 23.10. 20:58 Komentara: 0

Preživeo susret sa tigrastom ajkulom: "Mislio sam da je to kraj"

Jedan britanski ronilac, koji je preplivao 7,5 kilometara do obale pošto je izgubio iz vidokruga čamac sa kojeg je zaronio, tvrdi da ga je u delu puta pratila tigrasta ajkula, prenosi danas Bi-Bi-Si (BBC).Džon Kreg (34) bio je u podvodnom ribolovu na zapadu Australije kada je došlo do susreta s ajkulom.

Vesti ponedeljak 23.10. 13:25 Komentara: 4
strana 1 od 3527 idi na stranu