- Vesti -

Džon Malkovič o svom poreklu:"Majka mi je rekla da sam Crnogorac"

Holivudski glumac Džon Malkovič stigao je u petak u Zagreb, gde je otvorio koncertnu sezonu u dvorani “Vatroslav Lisinski“.

Izvor: B92
Podeli
foto: getty
foto: getty

Malkovič, koji glumi u preko 70 filmova, stigao je u petak u Zagreb kako bi otvorio koncertu sezonu, a pojavio se i kao narator u solo muzičkom performansu mlade pijanistkinje Anastasije Terenkove.

Na konferenciji za novinare Džon je priznao novinarima da je odgajan kao Amerikanac, ali da je ponosan na svoje korene. I to ne samo hrvatske!

“Moj otac je za svog oca tvrdio da je bio najveći lažljivac, tako da ne mogu znati pouzdano. Majka mi je nakon njegove smrti jednom čak rekla i da sam Crnogorac“, prenosi “HRT“.

“Osećam se delom kao Hrvat jer su roditelji mojih roditelja umrli dok sam bio malen i nisu želeli da učim njihov jezik, tako da sam Hrvatsku otkrio veoma kasno.“

Svetu je tek 1990. godine otkrio da je Hrvat u pesmi Nenada Baha “Can We Go Higher“ u kojoj je citirao hrvatske stihove.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Plivao tri sata do obale nakon susreta sa tigrastom ajkulom

Jedan britanski ronilac, koji je preplivao 7,5 kilometara do obale pošto je izgubio iz vidokruga čamac sa kojeg je zaronio, tvrdi da ga je u delu puta pratila tigrasta ajkula, prenosi danas Bi-Bi-Si (BBC).Džon Kreg (34) bio je u podvodnom ribolovu na zapadu Australije kada je došlo do susreta s ajkulom.

Vesti ponedeljak 23.10. 13:25 Komentara: 0
strana 1 od 3527 idi na stranu