Džon Malkovič o svom poreklu:"Majka mi je rekla da sam Crnogorac"

Holivudski glumac Džon Malkovič stigao je u petak u Zagreb, gde je otvorio koncertnu sezonu u dvorani “Vatroslav Lisinski“.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 09.10.2017.

12:04

Džon Malkovič o svom poreklu:
foto: getty

Malkovič, koji glumi u preko 70 filmova, stigao je u petak u Zagreb kako bi otvorio koncertu sezonu, a pojavio se i kao narator u solo muzičkom performansu mlade pijanistkinje Anastasije Terenkove.

Na konferenciji za novinare Džon je priznao novinarima da je odgajan kao Amerikanac, ali da je ponosan na svoje korene. I to ne samo hrvatske!

“Moj otac je za svog oca tvrdio da je bio najveći lažljivac, tako da ne mogu znati pouzdano. Majka mi je nakon njegove smrti jednom čak rekla i da sam Crnogorac“, prenosi “HRT“.

“Osećam se delom kao Hrvat jer su roditelji mojih roditelja umrli dok sam bio malen i nisu želeli da učim njihov jezik, tako da sam Hrvatsku otkrio veoma kasno.“

Svetu je tek 1990. godine otkrio da je Hrvat u pesmi Nenada Baha “Can We Go Higher“ u kojoj je citirao hrvatske stihove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: