Bi-Bi-Si spreman na promenu koja će najviše uticati na zaposlene

Britanska televizija Bi-Bi-Si odlučila je da starije zaposlene obuči kako da uspostave kontakt sa mlađom generacijom angažujući mlade mentore koji će ih savetovati.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 21.09.2017.

11:41

Bi-Bi-Si spreman na promenu koja će najviše uticati na zaposlene
Foto: Getty

Nadležni se nadaju da će "obrnutim mentorstvom", koje će funkcionisati od narednog meseca, sprečiti gubljenje interesovanja mlade publike za njihovu medijsku mrežu.

Menadžeri iz radio i edukativnih sektora imaće svako svog mentora koji će ih savetovati kako da na najbolji način privuku publiku mlađu od 30 godina.

Direktor Bi-Bi-Si-ja Džejms Parnel istakao je da se nada da će im nov način rada pomoći u takmičenju sa velikim kompanijama poput Fejbuka i Amazona.

"Na ideju su došli mladi zaposleni u našoj kompaniji koji su nam skrenuli pažnju da je među našim radnicima na višim pozicijama jako mali broj osoba ispod 30 godina. U prethodnih godinu dana bilo ih je svega 0.1 odsto, što možda ne deluje neobično dok ne pomislite da su osnivači Gugla, Fejsbuka, Amazona ili Epla imali svega 30 godina ili manje“, izjavio je Parnel.

Podaci pokazuju da Bi-Bi-Si svojim sadržajem ne uspeva da zainteresuje i zadrži publiku između 16 i 34 godine, piše britanski "Telegraf".

Radio 1, čija su ciljna grupa osobe između 15 i 29 godina, trenutno slušaju Britanci čiji je prosek godina 33.

Bi-Bi-Si 3, kanal pre svega namenjen mladima, beleži pad gledanosti otkad je akcenat stavljen na onlajn.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: