- Vesti -

Primitivno verovanje koje okuplja sve veći broj pristalica (!)

Jedna od prvih lekcija koje učimo u osnovnoj školi je ona da je Zemlja okrugla i da orbitira oko Sunca. Iako to ne bismo smeli ni da dovodimo u pitanje, sve je više onih koji odbacuju ovu teoriju i smatraju da je sve jedna velika zavera i da je Zemlja ravna ploča.

Izvor: B92
Podeli
foto: thinkstock
foto: thinkstock

Iako zvuči neverovatno, sve je više pristalica teorije koji smatraju da je naša planeta pod patronatom neke više sile, koja nas strogo kontroliše i kreira potpuno drugu realnost.

Pripadnici “Flat Earth“ udruženja smatraju da je NASA jedna prevarantska organizacija i da su sve fotografije i snimci iz svemira zapravo velika šarena laža.

Da se Zemlja okreće oko svoje ose poznato je već hiljadama godina, a čak je i starogrčki matematičar Eratostenes izračunao obim planete i to neverovatno precizno 195 godine p.n.e. Oblik naše planete vidljiv je gotovo svakom čoveku na hiljade raznih načina – od horizonta, do pogleda iz svemira, pa do objašnjenja zašto Zemlja ima tropski ekvator i polove.

Ne! Ni to nije dovoljno jer i dalje postoji desetina hiljada ljudi širom sveta koja veruje da je Zemlja ravna ploča. Eksperti smatraju da ljude privlači ova lažna teorija jer imaju osećaj da znaju nešto o ostatku sveta što niko drugi ne zna i da se zbog toga osećaju superiorinije. Mnogi od njih pokazuju znakove paranoje i veruju da ih progone i vladine tajne službe.

Najluđe od svega je što je ovaj pokret privkao veliki broj poznatih ličnosti uključujući repera B.o.B-a, košarkaša Šakila O’Nila koji je čak na televiziji izjavio da je Zemlja ravna.

“Vidite, vozio sam se od zapadne do istočne obale i meni je to sve ravno. Hoćete li da mi kažete da je Kina ispod nas? Kina je ispod nas?! Nije tačno, Zemlja je ravna“, izjavio je.

Zagovornici teorije kojih je, zabrinjavajuće sve više veruju i da je Antarktik običan ledeni zid koji se proteže kao ivica na ravnoj Zemlji.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Tramp, umetničkim sredstvima: Sonata o predsedniku SAD

Izraelski kompozitor Avner Hanani komponovao je sonatu o predsedniku SAD Donaldu Trampu "Sonatu Tramp", koja se kao kompozicija najbolje može opisati kao monodrama za video i klavir, navode izraelski mediji i dodaju da se zapravo radi o mešavini raznih Trampovih govora uz klavirsku pratnju kompozitora.

Vesti četvrtak 21.09. 19:42 Komentara: 1

Kineski glumac 30 dana zatvoren na aerodromu u Helsinkiju

Na helsinškom aerodromu, koji je ocenjen kao najbolji u svetu, kineski glumac Rajan Džu živeće u kabini 30 dana kako bi proverio da li to istina, a ceo projekat umnogome podseća na film "Terminal", saopštila je finska avio-kompanija "Finavija", koja je organizator ovog svojevrsnog testa.

Vesti četvrtak 21.09. 15:58 Komentara: 2
strana 1 od 3478 idi na stranu