- Vesti -

Mrtav pijan ušao u istoriju - preplivao Kolorado kod brane Huver

Velški kamiondžija postao je prvi čovek na svetu koji je preplivao reku Kolorado pored slavne Huverove brane. Pre njega, u proteklih deset godina, čak 275 ljudi je pokušalo da se upiše u istoriju na taj način, ali su svi tragično skončali.

Jutarnji.hr
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

Ono što je potpuno zapanjujuće u ovoj priči je činjenica da je Aron Hjuz (28) u reku skočio mrtav pijan i u takvom stanju nekim čudom uspeo je da prepliva 221 metar dugu opasnu vodenu granicu između Arizone i Nevade.

Hjuz je imao i neverovatnu sreću da je u trenutku tog suludog poduhvata devet od deset turbina na brani bilo isključeno. Kada je došao do drugog kraja obale, Velšanina nisu dočekali aplauzi, nego policijske lisice. Na kraju je morao da plati kaznu od 330 dolara.

"Ovde je bilo pakleno. Temperatura je dostigla 45 stepeni. U Las Vegasu smo slavili momačku zabavu i alkohola je bilo u izobilju. Sećate li se filma 'Mamurluk'? Taj film je dosadan u poređenju s onim što se nama događalo", rekao je Hjuz za "Dejli post", nakon čega je počeo da objašnjava šta se događalo pored brane.

"Stajali smo pored reke i sebi sam rekao 'je*** sve ovo, idem da se okupam'. Spustio sam se do vode, otprilike izmerio udaljenost i pomislio: 'ja to mogu!'"

Njegovi prijatelji, takođe pod uticajem alkohola, nisu ni pokušali da ga odvrate od suludog nauma. Štaviše, sve vreme su navijali.

Trebalo mu je oko 30 minuta da dođe do druge strane.

"Bio sam mrtav umoran već na pola puta, ali nisam mogao da odustanem. Voda me je sve vreme vukla prema brani..."

Nakon što je preplivao branu, policajci su ga priveli i kaznili.

"Nisam to očekivao. Pa nigde nema znaka da je plivanje zabranjeno", rekao je Hjuz.

Vesti

Izjave Vladimira Putina koje teraju "protivnike" da se zamisle

Populistički, pragmatični, autoritativni, lukavi taktičar – godinama nakon što je ušao u vrh ruske politike zapadni posmatrači još uvek se pitaju koje su prave namere Vladimira Putina. Pročitajte neke od njegovih najupečatljivijih izjava o najvažnijim svetskim pitanjima proteklih godina.

Vesti četvrtak 23.11. 11:20 Komentara: 8

Ukleti Titov brod koji godinama besciljno luta Atlantikom

Čuveni brod Lyubov Orlova godinama luta Atlanskim okeanom, a poslednji put je viđen 2013. godine 1.000 kilometara od irske obale. Ekipa dokumentarca na “Science Channel-u“ sada spekuliše da li je baš ovo brod koji se pre nekoliko dana nasukao na obali Kalifornije, iako to zvuči gotovo nemoguće.

Vesti četvrtak 23.11. 08:05 Komentara: 50
strana 1 od 3573 idi na stranu