Ne verujete u klimatske pomene? Obavezno pogledajte ovaj VIDEO

Prosečna temperatura na Zemlji bi za samo devet narednih godina mogla da poraste za 1,5 stepren Celzijusa, u odnosu na prosek sa kraja 19. veka. A prošla 2016. godina bila je najtoplija godina, po treći put zaredom.

Život

Izvor: indy100.com

Ponedeljak, 21.08.2017.

17:12

Ne verujete u klimatske pomene? Obavezno pogledajte ovaj VIDEO
Printscreen YouTube/Quartz

Istraživač Finskog meteorološkog instituta Anti Laponen je na osnovu podataka o temperaturama na Zemlji, koje je sakupio NASA-in Godar Institut za svemirske studije, baveći se analizom temperature zemljine površine.

Potom je napravio grafik koji pokazuje temperaturne abnormalnosti u različitim zemljama, iz godine u godinu.

Na početku, grafik je plav a oscilacije su kratke. Kako godine odmiču, u sve više zemalja uočljive su više tempreature od normalnih. To prikazuju duži crveni šiljci.

Grafik vrlo jasno prikazuje koliko iznosi porast temperatura u različitim delovima sveta, u periodu 1900. - 2016. godina. Laponen je u julu ove godine dopunio grafik temperaturama posle 2017. godine, i na njemu jasno se može uočiti da je protekli jul bio najvreliji mesec do sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: