Poslovi iz snova za koje verovatno niste ni znali da postoje

Poslovi poput igranja igrica, ispijanja piva ili gledanja TV-a za mnoge su san ili poslovi snova. Zapravo, neka od takvih zanimanja i postoje.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.08.2017.

13:55

Poslovi iz snova za koje verovatno niste ni znali da postoje
Foto: Thinkstock

1. Naučnik za čokoladu

Univerzitet Kembridž 2014. godine dao je oglas za „čokoladnog naučnika“. Cilj istraživanja bio je utvrditi šta čokoladu može da održi čvrstom i ukusnom u toplim vremenskim uslovima.

Naravno, reč je o ozbiljnom programu, ali je novozaposleni bio u prilici da se bavi čokoladom po čitav dan.

2. Putujući pivopija

Institut Smitsonijan je 2016. godine dao oglas u kome se navodi da traže osobu koja će putovati po SAD i ispijati pivo istražujući američku istoriju ovog napitka. Postojao je uslov da kandidat bude istoričar ili student istorije. I ne samo da bi uživao u poslu kojim se bavi, već bi zarađivao godišnje 64.650 dolara.

3. Probač tobogana

Ne, nije šala. Jedna kompanija tražila je studenta koji je spreman da putuje Turskom i Egiptom i isprobava tobogane u hotelskim kompleksima za 30.000 dolara.

4. Lego majstor

Prema nekim procenama, na svetu postoji svega 40 lego majstora. Njihov posao je dizajniranje setova lego kockica.

5. Vlasnik kafića za mačke Pošto su kafići za mačke uzbudljivi, vrlo brzo su se proširili na ceo Japan. Vlasnici ovih kućnih ljubimaca dolaze u kafiće, igraju se i maze sa ostalim mačkama gošćama.
6. Probač video-igrica

Neki ljudi žive od testiranja video-igrica. Reč je o biznisu koji danas donosi basnoslovne sume novca. Ovakve pozicije postoje radi osiguravanja kvaliteta i testiranja. Iako izgleda kao neverovatno zabavan posao, njihov zadatak je da “love” greške.

7. Surf instruktor za pse

Ima onih koji zaista smatraju da su njihovom psu neophodni časovi surfovanja. Neko se dosetio da im ispuni želju. Vlasnik može da uči zajedno sa svojim psom, ali i da ga samog prepusti instruktoru.

8. Profesionalni gledalac

U ovom slučaju biste provodili vreme ispred TV-a bez ikakvog osećaja krivice, zaradivši pritom. Profesionalni gledaoci zaposleni su da prate televizijske emisije i vesti kako bi prepoznali i prosledili snimke bitne za druge programe, piše Biznis insajder.

9. Dadilja za pande

Oglas za ovaj posao dao je kineski istraživački centar Čendu u provinciji Sečuan. Sve što treba da rade jeste da provedu celu godinu sa pandama deleći i dobre i loše trenutke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: