- Vesti -

"Kad pomisliš na muslimana, šta prvo zamisliš?"

Kumail Nanjiani je Amerikanac pakistanskog prekla. Musliman je, komičar i zvezda nove hit serije The Big Sick. Nedavno je gostujući u emisiji Čelzi Hendler diskutovao o svom odrastanju i veri, kao i kakva je percepcija muslimana od strane Amerikanaca.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Twitter Screenshot/@Chelseashow
Foto: Twitter Screenshot/@Chelseashow

"Mislim da je problem to što ne postoji slika u pop kulturi o muslimanu kao nekome otvorenog uma. Kada pomisliš na muslimana, šta zamisliš?“, upitao je voditeljku.

Hendler je odgovorila da zamišlja ozbiljne muškarce sa bradama. Nanjiani je objasnio da je to ono što je deo steretipa - postoji tendencija da se određene demografske grupe stave u određen kontekst i protiv toga se mora boriti.

"Moja žena he htela da napravi stranicu 'Muslimani koji se zabavljaju'. Zato što ih nikada ne vidiš kao takve", rekao je glumac.

"Kada odeš na vašar, vidiš muslimane koji jedu sladoled i vrište na rolerkosteru. Zašto ih nikada ne zamišljamo takve? Zašto uvek pomislimo na muslimane sa vesti kada mislimo o muslimanima?", dodao je on.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Ko je bio Ramzes II?

U istoriji je zabeležen kao jedan od najpoznatijih egipatskih faraona, koji je ostavio najveći trag u arhitekturi drevnog sveta.

Vesti utorak 17.10. 11:06 Komentara: 8
strana 1 od 3518 idi na stranu