Najstarija Francuskinja proslavila 114. rođendan

Najstarija Francuskinja Onorin Rondelo danas je proslavila 114. rođendan u staračkom domu na jugu Francuske, preneli su danas tamošnji mediji.

Život

Izvor: B92

Petak, 28.07.2017.

19:48

Najstarija Francuskinja proslavila 114. rođendan
Foto: YouTube Screenshot

Onorin Rondelo, rođena 28. jula 1903. godine u Bretanji, postala je najstarija registrovana Francuskinja 2016. godine kada je preminula Elizabet Kolo.

Uvek nasmejana baka, koja je 73 godine u penziji, kreće se u invalidskim kolicima i odbija da nosi slušni aparat iako ne čuje dobro.

Onorin Rondelo je preživela oba svetska rata a za dugovečnost kaže da ne postoji poseban recept.

Najstarija Francuskinja jede klasičnu hranu i kaže da ne voli mnogo da razgovara sa ostalima u staračkom domu jer, kako je rekla polu šaljivo, "nisu svi više svoji u glavama", preneo je list Uest Frans (Ouest France).

Predstavnici staračkog doma su rekli da je dobrog zdravlja, i dalje radoznala i da svaki dan prati vesti, čita novine i knjige.

Francuzi su inače poznati kao dugovečnija nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: