U more pušteno 1.066 kornjača, da kralj živi duže

Na stotine ljudi okupilo se na plaži u tajlandskom gradu Čonburiju, na oko 50 kilometara jugoistočno od prestonice Bangkoka, kako bi u more pustili 1.066 kornjača.

Život

Izvor: B92

Sreda, 26.07.2017.

11:48

U more pušteno 1.066 kornjača, da kralj živi duže
Gettyimages / Ilustracija

Taj čin deo je ovonedeljne proslave rođendana novog kralja Tajlanda Mahe Vadžiralongkorna, prenosi Rojters.

Njegov rođendan u petak 28. jula tajlandska vojna vlada ove godine je proglasila državnim praznikom. U okviru proslave u Centru za zaštitu morskih kornjača u Čonburiju muškarci i žene koji služe u Kraljevskoj mornarici Tajlanda u more su pustili kornjače.

Broj kornjača određen je spajanjem broja 10 koji je izabran kao simbol kralja Rame X, što je drugo ime Mahe Vadžiralongkorna, i broja 66, što je godinu više nego što on sada ima godina, kako bi se kralju poželela dugovečnost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: