Dajanini kontroverzni snimci: Imali smo seks jednom u tri nedelje

Kraj avgusta 1997. godine obeležila je najveća tragedija britanskog plemstva poslednjih decenija, smrt planetarno popularne princeze Dajane.

Život

Izvor: B92

Utorak, 25.07.2017.

21:56

Dajanini kontroverzni snimci: Imali smo seks jednom u tri nedelje
GettyImages

Novi i široj javnosti nepoznati materijali pojavljuju se i dva decenije posle njene smrti, a uskoro će na malim ekranima biti prikazni snimci pokojne princeze sa njenim instruktorom javnog govora, prenosi britanski Gardijan.

Snimci su nastali ranih devedesetih, kada se Dajana obratila Piteru Setelenu za pomoć u javnim nastupima. On joj je davao instrukcije u privatnoj rezidenciji u Kensingtonu.

Snimci su završili u Skotland Jardu, pošto je njen batler Pol Barel u javnost izneo neke veoma intimne momente života kraljevskog dvora.

Sadržaj snimaka je bio toliko osetljiv da tužilaštvo nije htelo da ih koristi u suđenju Barelu, dok su neki delovi za basnoslovnu svotu novca prodati američkoj TV kući NBC.

Njihovo prikazivanje je izazvalo toliko kontroverzi da je jedan parlamentarac molio britanske medije da ih ne objavljuju, barem ne za života Dajaninih sinova.

Prava je otkupio Bi-Bi-Si 2007. godine, za tridesetak hiljada funti. Snimci su bili ključni delovi planiranog dokumentarca koji na kraju nikada nije objavljen, iako su troškovi premašili 100.000 funti.

"Otišla sam kod vrhovne dame i rasplakala se. Pitala sam je šta da uradim, a ona mi je rekla: 'Ne znam. Nema nade za Čarlsa'", priča Dajana na snimku dok opisuje kako je tražila pomoć od kraljice pošto je saznala da je Čarls nastavio vezu sa Kamilom Parker Bouls.
GettyImages
Prema pisanju Telegrafa, Dajna je otkrila da se samo 13 puta videla sa princom Čarlsom pre braka.

"Ponekad bi me zvao svaki dan nedelju dana, a onda tri nedelje ne bi ni reč progovorio sa mnom. Jako čudno ponašanje. Ali kad bi me nazvao, bila sam neverovatno uzbuđena", pričala je princeza.

Kada je njihov seksualni život u pitanju, Dajana na snimku priznaje da su ona i Čarls imali ljubavne odnose jednom u tri nedelje.

"To nam je, s vremenom, postala norma, jedan put svake tri nedelje", rekla je Dajana.

Brak sa Čarlsom bio je problematičan duže vreme. Jednom prilikom bila je toliko isfrustrirana da je rekla:

"Da mogu da pišem scenarijo svog života, moj suprug bi otišao sa svojom ljubavnicom i nikad se ne bi vratio".

Kako se sada čini, postoji dvadeset traka na kojima je snimljen prilično kompromitujući materijal, zbog čega se i Bakingemska palata zalagala da one nikada ne ugledaju svetlost dana. Ti snimci su, inače, tek neki od retkih sačuvanih snimaka popularne princeze.
GettyImages
Drugi dokumentarac prikazuje odnos princeze prema sinovima Vilijemu i Hariju.

"Dvadeset godina kasnije Hari i ja mislimo da je vreme za otvoren razgovor o našoj majci. Nadamo se da će film prikazati jednu drugačiju sliku, onako kako su je njeni najbliži videli", rekao je Vilijem u najavi filma.

"Gledaocima će na prvi pogled biti jasno da je film zapravo pismo dvojice malih dečaka majci koju su izgubili", piše Dejli Mejl i napominje da se u filmu vidi i koliko, sada odrasli, prinčevi krive svog oca za sve što se dogodilo. Film je nastao kao topao porodični portret, ali u njemu nije bilo mesta za nesuđenog britanskog kralja.

"Nikad se ne govori o njemu, osim u kontekstu Dajanine tuge u braku i njegovog konačnog raspada. Kao da ga dečaci kažnjavaju zato što nije napustio Kamilu, zato što nije voleo Dajanu i zato što je igrao ulogu u njenoj smrti", kaže novinarka Sara Vajn.

Istina, naravno, nije bila crno-bela i Dajana je imala svojih problema u životu. Pratile su je glasine o postojanju ljubavnika, a priznala je samopovređivanje, depresiju i bulimiju. Brak je bio disfunkcionalan praktično od samog početka i bilo je jasno da Dajana i Čarles ne mogu zajedno.
GettyImages
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: