Španci polako ukidaju Koridu?

Parlament španskog regiona Balearska ostrva usvojio je zakon koji na borbama sa bikovima zabranjuje ubijanje i povređivanje životinja, korišćenje alkohola i prisustvo osoba mlađih od 18 godina.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.07.2017.

19:37

Španci polako ukidaju Koridu?
GettyImages

Levičarska većina u regionalnom parlamentu usvojila je zakon koji takođe zahteva antidoping testove i za matadore i za bikove i ograničava na 10 minuta vreme koje jedan bik može da provede u ringu.

Konzervativni poslanici koji su bili protiv zakona smatraju da će vlastima biti gotovo nemoguće da obezbede održavanje borbi s bikovima, takozvane koride, u skladu sa usvojenim ograničenjima.

Oni su takođe naveli da bi novi zakon mogao da bude u neskladu sa Ustavom Španije u kojem se korida tretira kao deo kulturnog nasleđa.

Organizacija za zaštitu prava životinja Hjuman Sosajeti Internešenel pozdravila je današnju odluku balearskog parlamenta kao "veoma zadovoljavajuću pobedu za saosećajno političko odlučivanje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: