Osobe koje često plaču imaju poseban karakter

Ljudi se na različite načine bore sa osećajima, a isto tako ih i izražavaju. Sa plakanjem se uglavnom povezuje dubok osećaj tuge. Prema psiholozima, plač je dobar i zdrav, a osobe koje mnogo plaču su posebne.

Život

Izvor: Radiosarajevo.ba

Ponedeljak, 24.07.2017.

08:12

Osobe koje često plaču imaju poseban karakter
Thinkstock

Zato sledeći put kad budete na ivici da pustite suzu, setite se ovih nekoliko stvari o plakanju.

Plakanjem smanjujete stres – Ako ste osoba koja lako pušta da emocije izađu napolje, onda ćete se lakše nositi sa teškim životnim situacijama. Nakon što "otplačete svoje", osetićete olakšanje i bićete u stanju da jasnije sagledate situaciju koja vam je naterala suze na oči.

Pokazujete da se ne bojite sopstvenih osećanja – Plakanje je, takođe, znak da se ne bojite onoga što osećate. Plakanje je znak da prihvatate svoju ranjivost i osećajnost. To je znak da ste snažna osoba i da stvari nazivate pravim imenima.

Plakanje je takođe znak zdravog srca i mozga.

Pokazujete koliko ste hrabri – Osobe koje pokazuju svoje emocije su hrabre i autentične. Važnije im je da žive svoju istinu, nego da brinu šta će drugi pričati o njima. Osim toga, znaju da bi i drugi rado češće pokazivali svoja prava osećanja (makar i kroz suze), ali se ne usuđuju jer moraju da održavaju sliku o sebi koju su stvorili.

Plakanje pomaže da uspostavite ravnotežu – Kad prihvatite svoja osećanja, a plakanje je deo procesa prihvatanja, lakše ćete se osloboditi osećanja koja vas tište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: