- Vesti -

U Urugvaju počinje legalna prodaja marihuane u apotekama

Od srede 19. jula u Urugvaju će biti dozvoljena slobodna prodaja marihuane u apotekama.

Izvor: Radiosarajevo.ba
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

Dozvola apotekama da prodaju marihuanu predstavlja završnu fazu zakona koji će tu malu zemlju u Južnoj Americi učiniti prvom državom u svetu koja je u potpunosti legalizovala marihuanu - od proizvodnje do prodaje.

Prema zakonu iz 2013. godine, Urugvajcima je dozvoljeno da uzgajaju svoju marihuanu i da je konzumiraju u klubovima.

Plan prodaje marihuane u apotekama ispostavio se kao teži posao. Sada su sve prepreke otklonjene, čime je faza potpunog legalizovanja marihuane završena.

Da bi mogli da kupe marihuanu u apotekama, Urugvajci moraju da se upišu u registar korisnika, u kome se do sada našlo 4.700 ljudi.

Konzumenti marihuane mogu da kupe najviše 40 grama mesečno.

Prati B92 na Viberu

Vesti

Pet načina da ostavite dobar prvi utisak

Profesor psihologije na Univerzitetu Prinston Aleksandar Todorov istraživao je kako i koliko na ljude utiču izrazi lica ljudi na liderskim pozicijama. On tvrdi da se sve dešava brže nego što možemo i da zamislimo...

Vesti utorak 25.07. 17:00 Komentara: 0

Odstreljen najvredniji trofej u istoriji lova u Srbiji

Najvredniji lovački trofej u istoriji lovstva na našim prostorima odstreljen je u Lovištu "Novokneževački ritovi" udruženja "Emil Talijan" iz Novog Kneževca. Reč je o srndaću koga je ulovio nemački lovac - turista, a čiju je trofejnu vrednost utvrdila Nacionalna komisija za ocenjivanje lovačkih trofeja.

Vesti utorak 25.07. 10:52 Komentara: 92
strana 1 od 3391 idi na stranu