Neverovatno: 11-godišnjak ima veći IQ od Ajnštajna i Hokinga

Jedanaestogodišnji dečak iz Velike Britanije je na IQ testu imao bolji rezultat od Alberta Ajnštajna i Stivena Hokinga.

Život

Izvor: B92

Subota, 01.07.2017.

12:04

Default images

Granica "genijalnosti" je postavljena na 140, a jedanaestogodišnji Arnav Šarma iz Ridinga je prošao izuzetno teški Mensa test ostvarivši 162, maksimalnim mogućim rezultatom koji se može ostvariti.
Njegov rezultat je za dva boda bolji od onog koji je u svoje vreme ostvario fizičar Albert Ajnštajn, kao i Stiven Hoking.

"Mensa test je veoma težak, ne može ga mnogo ljudi proći, tako da ni ja to ne očekujem", izjavio je dečak pre testa.

On je poreklom iz Indije, a pre početka testa uopšte nije bio nervozan. Nakon testa koji je trajao dva i po sata je ipak mogao da bude zadovoljan.

"Nije bio previše težak, ali sam morao da pogađam nekoliko pitanja jer mi je ponestajalo vremena. Moja porodica je iznenađena, ali i veoma srećna nakon što sam saopštio rezultat", dodao je Arnav.

Mensa je jedan od najekskluzivnijih klubova sveta, a članovi se mogu pridružiti samo ako je rezultat njihovog IQ testa u top dva posto cele nacije. Mensa trenutno broji 20.000 članova među kojima je 1.500 dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

52 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: