Spasao život prijatelju kog je napao mrki medved

Jedan mrki medved napao je dvojicu biciklista u blizini reke Igl na Aljasci, ali su oni uspeli da ga oteraju.

Život

Izvor: newser

Sreda, 28.06.2017.

21:54

Spasao život prijatelju kog je napao mrki medved
Foto: Thinkstock/Ilustracija

Džejms Fridrih i Aleksander Ipoliti bili su u prirodi, svesni da je pre samo nedelju dana na Aljasci već zabeležen jedan smrtni slučaj usled napada medveda.

"Zato sam poneo sprej za medvede", kaže Ipoliti, koji nije ni slutio da će mu to "oružje" spasiti život.

Oni su iz šume čuli neko brundanje, ali se u početku nisu naročito brinuli. Međutim, mrki medved se nedugo potom pojavio pred njima i skočio na Fredrika.

Dok je nesrećnik pokušavao da postavi biciklo između sebe i ogromne zveri, koja ga je grizla i grebala, Ipoliti se setio spreja i ispraznio kompletan sadržaj na medveda.

Ovaj vojni vertean ispričao je da ga je vreme provedeno u vazduhoplovstvu naučilo da bude pribran u odsudnim situacijama.

Nakon što je medved pobegao, prijatelji su primetili mladunče kod obližnjeg drveta, što znači da je mečka samo želela da zaštiti svog potomka.

Fredrik, koji je za dlaku izbegao smrt, prošao je sa iskidanim bicepsom i šavovima na licu i vratu, ali će se u potpunosti oporaviti.

"Ovaj lik mi je juče spasao život", napisao je on na Facebooku i objavio fotografiju sa Ipolitom pored njegovog bolničkog kreveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: