"Tehnologija će i glumcima uzeti posao i to se već dešava"

Glumac i investitor Ešton Kučer smatra da bi glumci mogli da ostanu bez posla zahvaljujući "automatizaciji" i veštačkoj inteligenciji, kao što se to dešava i u drugim profesijama.

Život

Izvor: B92

Sreda, 28.06.2017.

12:14

"Nije kao da će se to dogoditi u budućnosti, to se već dešava. Pogledajte samo koliki je udeo CGI-ja (kompjuterska grafika) i animacije u novim filmovima koji svake godine", istako je on u intervjuu američkoj televiziji CNBC.

Kučer upozorava da bi čak i inženjeri, koji misle da je njihov posao zaštićen pošto se smatraju "visoko obučenima", trebalo ponovo da se zamisle.

"Oni će prvi biti 'automatizovani', jer kada neko 'automatizuje' nešto, to će prvo da uradi sebi. Pisanje kodova je dosadno i repetitivno, pa je logično da oni budu prvi kojima će se to desiti."

Kučerova firma "Sound Ventures" bavi se investiranjem u startap poslove koji razvijaju rešenja u oblasti elektronske trgovine i poslovanja, zabave i primene zakona, posebno onim rešenjima koja služe za borbu protiv trgovine ljudima i zloupotrebe dece.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: