Ako pitate teoretičare zavere, evo koja je prava namena spinera

I konačno su krenule teorije zavere o pravoj nameni fidžet spinera koji je zaludeo svet! Igračka koja je dizajnirana devedesetih godina tek u poslednjih par meseci dobila je na popularnosti, a koliko je postala popularna svedoči činjenica da je u nekim zemljama zabranjena u školama.

Život

Izvor: B92

Sreda, 28.06.2017.

11:25

Ako pitate teoretičare zavere, evo koja je prava namena spinera
foto: thinkstock

Dok neki tvrde da im ova igračka pomaže da se opuste, medicina nema dokaz da je to tako što je teoretičarima zavere dalo dovoljno prostora za spekulacije i nagađanja o pravoj nameni fidžet spinera.

Naime, novinar portala „Christian Today“ objašnjava da je igračka povezana sa konceptom svetog trojstva.

“I ranije su stvari sastavljene iz tri dela, poput deteline s tri lista, služile kako bi se opisala trojedna narav boga, a spiner ide korak dalje jer se vrti pa možda bolje prikazuje dinamičku prirodu, jednakost i povezanost Boga. Opasnost leži u tome što, čim pokušavate da objasnite Boga, pre ili kasnije zabrazdite u jeresi“, navodi se u tekstu.

S druge strane, Džozef Hartpop smatra da nije loše tu i tamo podsetiti ljude da aktivnije razmišljaju o Bogu. Međutim, teorija o Iluminatima nije zaobišla ni spiner, ali ni đavola, pa neki tako u tri kraka spinera vide đavola i njegovu ludačku snagu pri vrtenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: