Tuzla: Srbi, Hrvati i Bošnjaci spremili "tolerantni gulaš" /VIDEO

Nedaleko od Tuzle organizovano je jedno neobično okupljanje.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 22.06.2017.

17:39

Tuzla: Srbi, Hrvati i Bošnjaci spremili
Foto: YouTube Screenshot

Događaj je nazvan "Tolerantni gulaš", a okupio je mlade Hrvate, Bošnjake, Srbe...

"Ideja nam je bila da okupimo ljude različitih godina, vere i etničke pripadnosti, kako bismo se svi zajedno družili i pokazali da je tako nešto moguće", rekla je Pelka Jovičić za slobodnaevropa.org, jedna od organizatora događaja iz udruženja “Koalicija za borbu protiv mržnje Tuzla”.

Prema zvaničnim podacima iz 2013. godine u Tuzli ima 110.979 stanovnika, ali je u ovom gradu došlo do promene nacionalne strukture. Broj Bošnjaka je povećan za 18.000 u odnosu na popis iz 1991, a istovremeno broj Srba smanjen za 16.800, a Hrvata za 5.000.

"Svi govore da su za jednakost i toleranciju, ali u medijima i svakodnevnom životu vidimo da zapravo nije tako", rekla je Sanja Hajdukov iz iste organizacije. Izvor: Slobodna Evropa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: