Princ Hari: Niko iz kraljevske porodice više ne želi krunu

Biti kralj ili kraljica izuzetno je težak i odgovoran posao, koji neko mora da obavlja, makar to bilo i nevoljno. To je potvrdio i mladi princ Hari, koji je u intervjuu za Njuzvik izjavio da trenutno niko u britanskoj kraljevskoj porodici nema želju da nasledi presto.

Život

Izvor: Guardian

Četvrtak, 22.06.2017.

12:35

Princ Hari: Niko iz kraljevske porodice više ne želi krunu
Foto: Gettyimages

“Britanska monarhija trenutno prolazi kroz proces modernizacije. Niko od nas ne radi ovo zbog sebe, već zbog opšteg dobra britanskog naroda”, rekao je Hari.

“Da li bilo ko u nekoj od kraljevskih porodica na svetu želi da postane kralj ili kraljica? Ne bih rekao. Ali, svakako ćemo nastaviti da izvršavamo svoje dužnosti”, dodao je.

Govoreći o svom životu i budućnosti monarhije, 32-godišnji princ je rekao da je mnogo puta u životu poželeo da je neko drugi. Ipak, ističe da je svestan toga da upravo njegov status može da mu omogući da nešto promeni.

“Svestan sam toga da moram dobro da iskoristim svojih pet minuta slave, pre nego vlast pripadne Vilijamovoj deci”, zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: